Informacija dėl skaitmeninių pažymėjimų
Plačiau

Naujienos

Edukacija mėgstantiems gaminti

2025 12 18

Gruodžio 16 d. miesto bei mokyklos bendruomenės nariai aktyviai dalyvavo 3 patiekalų paskaitoje praktikume „Žuvies modernūs skoniai“, tobulindami ir gilindami savo įgūdžius. Iš pradžių profesijos mokytojas Žybartas Kudarauskas apžvelgė programą bei maisto gamyboje vyraujančias tendencijas. Pristatė patiekalus, reikiamas žaliavas ir gamybos eigą. Mokytojas pabrėžė, jog į procesą reikia stengtis žiūrėti kūrybiškai: ne tik skaniai pagaminti, bet ir nuolat ieškoti originalių idėjų, derinti produktus, domėtis naujovėmis. Praktinio užsiėmimo metu ragino nebijoti teirautis ir eksperimentuoti. Norint pasiekti aukštumų virėjo profesijoje, reikia sistemingai tobulėti, dalyvauti įvairiuose profesiniuose seminaruose ir parodose. Įdomiausia dalis po patiekalų gamybos – jų degustacija, vertinimas ir aptarimas. Tikėtina, jog šventinis meniu kiekvieno iš dalyvavusiųjų namuose bus spalvingesnis.

Ačiū dalyviams už kruopštumą, smalsumą, gerą nuotaiką ir bendrystę.