Informacija dėl skaitmeninių pažymėjimų
Plačiau

Naujienos

Pamoka „Modernioji gastronomija iškilmingam stalui“

2023 12 20

Pamokos pradžioje profesijos mokytojas Žybartas Kudarauskas apžvelgė programą, pristatė patiekalus ir reikiamas žaliavas bei gamybos procesą. Mokytojas pabrėžė, kad reikia stengtis ne tik skaniai pagaminti, bet ir nuolat ieškoti originalių idėjų, derinti produktus, domėtis naujovėmis. Ragino visus būti smalsius, bandyti naujas technologijas, nebijoti eksperimentuoti. Norint pasiekti aukštumų virėjo profesijoje, reikia sistemingai tobulėti, dalyvauti įvairiuose profesiniuose seminaruose ir parodose, kad tave pastebėtų ir pradėtų vertinti.

 Praktikumo metu buvo gaminami įvairūs patiekalai: saliero šaknies tekstūros su obuoliais, ananasais, petražolių padažu ir karamelizuotais lazdyno riešutais, lašišos mi-ciut burokėliuose, midijų emulsija su jūros gėrybių traškučiu, jautienos išpjova, jautienos ir trumų musas, daržovių variacijos, burokėlių/obuolių želė, jautienos sultinio padažas ir grybų kremas.

Pati įdomiausia dalis – patiekalų degustacija, vertinimas ir aptarimas. APRC bendruomenė įgijo naujų patirčių patiekalų gaminimo ir degustavimo srityje.