Informacija dėl skaitmeninių pažymėjimų
Plačiau

Naujienos

Praktinio mokymo pamoka „Šventiniai skoniai“

2022 12 05

Šių metų gruodžio 2 dieną virėjo mokymo programos mokiniams praktinio mokymo pamoka vyko dalyvaujant restorano šefui Tautvydui Sakevičiui.

Pamokos pradžioje profesijos mokytojas Žybartas Kudarauskas apžvelgė programą ir pristatė virtuvės šefą Tautvydą Sakevičių. Šefas  papasakojo apie savo profesinį kelią, kuris ir prasidėjo Alytaus profesinio rengimo centre. Pasak virtuvės meistro, patiekalai gaminami iš tų pačių, visiems gerai žinomų produktų, tačiau keičiasi jų apdorojimo tendencijos, atsiranda naujų technologijų. Reikia stengtis  pagaminti skaniai, o kad taip būtų, reikia nuolat ieškoti originalių idėjų, derinti produktus, domėtis naujovėmis. Mokinius ir mokytojus svečias ragino būti smalsius, bandyti naujas technologijas, nebijoti eksperimentuoti. Norint kažko pasiekti virėjo profesijoje, reikia sistemingai tobulėti, dalyvauti įvairiuose profesiniuose seminaruose ir parodose, kad tave pastebėtų ir pradėtų vertinti.

Praktikumo metu buvo gaminami įvairūs patiekalai: salotos su krevetėmis ir karamelizuotomis kriaušėmis (šaltasis patiekalas), sriubos (kreminė burokėlių, pagardinta pelėsiniu sūriu, bei trinta  žuvienė su midijų mėsa), karštasis antienos patiekalas su perlinių kruopų kroketu ir  virtomis kriaušėmis.

Pati įdomiausia dalis – patiekalų degustacija, vertinimas ir aptarimas.