Informacija dėl skaitmeninių pažymėjimų
Plačiau

Naujienos

„Sportuoti niekada nevėlu!“ Nr. SRFSIĮ-2021-1-0884

2022 04 29

Pasibaigė APRC kūno kultūros mokytojų mokymai/konsultacijos šiaurietiškojo ėjimo lazdomis, funkcinių mankštų/treniruočių, Bočia žaidimo pagal projektą "Sportuoti niekada nevėlu!".
Alytaus PRC kūno kultūros mokytojų kasdienės fizinės veiklos skiriasi nuo numatytų fizinio aktyvumo veiklų projekte. Atsižvelgiant į tai, mokyklos mokytojams buvo suorganizuotos profesionalių trenerių konsultacijos, kurių metu mokytojai įgijo reikalingų žinių ir įgūdžių šiaurietiškojo ėjimo, Bočios ir funkcinių treniruočių užsiėmimams vesti.
Mokymus šiaurietiškojo ėjimo lazdomis vedė treneris Valdemar Chmielevski. Mokytojai susipažino su specialiais stiprinančiais bei tempimo pratimais reikalingais sportuojant šiaurietišką ėjimą, sužinojo kokie yra lazdų tipai, konstrukcijos, kaip parinkti tinkamas ėjimo lazdas, išmoko šiaurietiško ėjimo technikos, ėjimo nuo kalno/į kalną technikos, bėgimo, šuoliukų technikos su lazdomis ir kt.
Su "Bočia" žaidimu mokytojai susipažinę, tačiau reikėjo atnaujinti žinias ir pagilinti įgūdžius. Mokomąją „Bočia" žaidimo treniruotę mokytojams pravedė Alytaus apskrities neįgaliųjų sveikatingumo ir sporto klubo „Alytupis" pirmininkas Rolandas Baranauskas.
Funkcinių treniruočių/mankštų mokytojų žinių ir įgūdžių tobulinimui buvo skirti 3 užsiėmimai su profesionaliu treneriu. Funkcines treniruotes/mankštas mokytojams pravedė Funkcinių treniruočių/ mankštų Sporto ir sveikatingumo klubo „ŠaulėGYM" vadovė Gitana Vitkauskienė profesionali kūno rengybos (fitneso) trenerė.
Visi mokymai mokytojams buvo naudingi, nes jų metu mokytojai ne tik įgijo naujų žinių ir įgūdžių bet ir motyvacijos toliau savarankiškai tobulėti pasirinktose sporto šakose.